Levende lys og messing-lysestager

Levende lys og messing-lysestager

Her i biksen, har vi gået og snakket om, hvad det er der gør, at levende lys har overlevet, på trods af at LED er kommet på banen og bliver brugt i store mængder. Først og fremmest kan det være et smukt supplement til div. LED og lyskæder. Personligt for mig, har LED ikke helt ramt mig endnu, nok fordi jeg bare er vild med levende lys. Men så prøvede jeg bare for sjov at slå ”levende lys” og stearinlys op på internettet og jeg fandt ud af, at der dukker masser af billeder af begivenheder op, hvor levende lys indgår og det er jo lige noget for mig.

Vi brain-stormede lige lidt på, hvornår og hvordan vi bruger levende lys og kom frem til, at det bl.a. kunne være til en koncert med en stille melodi, der tændes lightere og flammerne lyser op i mørket. Når vi bliver født og når vi dør tændes der op i stearinlysene. Dvs. vi har haft dette fra vugge til grav igennem vores historie. I det hele taget bruges det når vi fester og hygger os.

Jeg synes også levende lys giver varme og intimitet. Vi blev også meget hurtigt enige om, at vi føler os smukke i det bløde varme lys, og det er jo ikke så tosset. Men det giver også en fornemmelse af nærvær og fortrolighed og ikke mindst tryghed, som gør rummet til et rart sted at være. Jeg forbinder de lyse sommeraftener og den mørke julemåned med stearinlys. Det gør på den måde også levende lys til noget sæsonbetonet og forbundet med traditioner. Jeg især har en forkærlighed for messingstager og derfor har jeg også gjort meget ud af dette. Min mand køber messingstager på diverse loppemarkeder og vi har så mange flotte stager, som kan lejes, til netop en magisk fest med masser af levende lys. Ikke alle er til messingstager og derfor har den helt enkle model som fyrfadslysestager og små lysestager i al sin enkelthed en plads på et veldækket festbord.

Lea (som i øvrigt er kommet til her i firmaet 1. juni) siger: Når jeg tænker på det levende lys, tænker jeg bl.a. på mine bedsteforældre og hyggen i deres køkken, når vi fik tordenkaffe. Vi sad med et flot dækket bord med fin dug og hyggede os til det stilnede af. Jeg tænker også, dengang for mange år siden, hvor jeg samlede stearinrester fra gamle stearinlys, for at fremstille egne lys i sjove farver og ikke mindst former, som kunne sættes i alverdens messing-lysestager mm. Det var alt lige fra kertelys, snoede og rustikke stearinlys.

DERFOR er den perfekte fest jo ikke helt perfekt uden levende lys og slet ikke uden de flotte og meget forskellige messingstager!

Vi havde i hvert fald vores helt egen lille fest her, ved bare at finde ud af, hvad levende lys egentlig er for en størrelse. Der er så mange fine, rustikke, finurlige, sjove og ikke mindst smukke lys.

Magiske Hilsner

Camilla

 

 

 


Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.