hjerteballon med love

Valentines dag - Hvorfor nu det?

Hvorfor fejre Valentines Dag og hvad er det?

Valentines Dag, mener man stammer helt tilbage fra Kong Gulerod. Den betragtes som årets største kærlighedsdag. Helt nøjagtigt fra den romerske højtid Lupercalia, der blev afholdt den 15. februar, hvor man udførte en række ritualer samt festede for guden Lupercus. Det gjorde de for at sikre frugtbarheden. Man mødtes for, at de unge kunne mødes og forelske sig. Historien fortæller dog, at der blev trukket lod, så mon ikke der var brug for at kærligheden kunne blomstre. Målet var, at de kunne danne familie og samtidig sikre frugtbarhed og grundlag for et stærkt samfund.

Hvem er ham Valentin så?

Historien siger, han var en flink fyr. Det var en meget romantisk anlagt præst i det 3. århundrede under Claudius II, der forbød ægteskaber, fordi gifte mænd ifølge ham, var dårligere soldater end ugifte. Det fandt Valentin sig ikke i og giftede unge mennesker i smug på trods af forbuddet og blev halshugget 14. februar år 269 for sin udåd. Det siges, at han selv sendte det brev, som siden blev opkaldt efter ham, til sin fangevogters datter, der besøgte ham, mens han ventede på sin skæbne. Han underskrev det Din Valentin. I dag sættes det i forbindelse med en amerikansk tradition, som vi har taget til os siden 90’erne. Der er et par Valentiner mere i historien, som også kunne ligge til grund for Valentines Dag, men vi går med denne her.

Hvordan fejres Valentines Dag i dag?

Mange forbinder Valentines Dag med USA. Det skiller som ofte vandene som Thanksgiving og Babyshower. Det er en dag med milliardomsætning, hvor folk køber alverdens romantiske påfund. Det vil sige, at det er blevet meget kommercielt og en god forretning.

Vi har faktisk taget traditionen til os i familien, på vores helt egen måde. Det er faktisk blevet en dag for hele familien. Vi synes, at det er længe siden, det var jul og vi savner lidt hygge og fokus på kærligheden og samværet. Vi pynter op med hjerter og andet skønt både til bordet, men også i huset ellers.

Vi puster balloner op og hjerterne har en stor plads. Der tændes stearinlys og vi voksne nyder et dejligt glas vin mm. Børnene synes det er hyggeligt og ja, romantikken får også plads. Vi synes det er en skøn tid i en mørk og kedelig februar.

Så uanset historie og måden vi fejrer det på, så er Valentines dag kommet for at blive og mon ikke det er i kærlighedens navn.


Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.