Fra Save the date til takkekort - hvad skal man?

Fra Save the date til takkekort - hvad skal man?

Der er nok at se til, når brylluppet skal planlægges. Er I til alt det traditionenelle, skal det være som Emma Gad sagde eller vil I selv sætte dagsordenen 100 %?

Det er bare om, at mærke efter, for der er med garanti mange der har meninger om, hvad der er det rigtige og det korrekte, MEN det er altså Jeres bryllup og det er Jeres store dag og sandsynligvis er det også Jeres penge der skal betale for brylluppet!

Når I har fundet stilen, så er en rød tråd gennem det hele, for de fleste rigtig rart. Til vores bryllup var der ingen tvivl, det skulle være sjovt, perfekt og romantisk, farverne var hvid og rosa guld og blonder, det er lige mig og efterfølgende da jeg så fotografens billeder var der også billeder af mine veninder der sad og træk ud i den skønne blondedug og jeg ved at kommentarerne var- det er bare SÅ meget Camilla og det samme fik jeg at vide med brudekjolen og blonderne.

For mig er det vigtige at tingene er er i orden og at det ser ordentligt ud, altså set med mine øjne og så skal gæsterne selvfølgelig have det sjovt, den del var ikke min bekymring for både familie og venner er hos os, generelt temmelig festlige.

Til en start, så skal du beslutte hvilke tryksager I skal bruge og om det skal være DIY eller om I skal i byen og have det lavet.

Save The Date kort
En besked på facebook eller en mail, med datoen, så folk kan sætte krydset i god tid, det er en relativ god og nem løsning, og så koster den ikke noget og kan laves rigtig fint. Mange vil gerne sende noget og det er som gæst også rigtig hyggeligt at modtage et fysisk Save the date kort, som kan hænge på køleskabet, men overvej økonomien og arbejdet i, at skulle sende det.
Vi sendte/afleverede til alle og det var præcis som vi gerne ville have det og vi fik rigtig mange dejlige beskeder tilbage plus at et par stykker faktisk sendte et fint kort om at datoen var noteret og at de glædede sig.
Hvad skal et Save the date kort indeholde? - Det er jo egentlig helt op til jer, men som hovedregel skal Jeres navne & årsag, samt en dato gerne indgå, alle de øvrige detaljer kommer jo i den rigtige invitation. Har I et ønske om at folk skal overnatte fra fredag- søndag, vil det være en god information at skrive det.

Invitationer
Igen skal det være en digital eller en fysisk invitation. Jeg er ikke i tvivl om, at de fleste vælger den fysiske invitation og det er bestemt også en god måde at indikere hvilket bryllup man ønsker, er invitationen eksklusiv, sættes gæsterne forventninger til stilen for det meste højere og omvendt er man mest til stile og roligt, så kan man lade invitationen afspejle det.
- Hvad skal en invitation indeholde?

Dato, tid og sted for kirke/reception og feststed er selvfølgelig det vigtigste, men oplysninger som toastmaster, gavekoordinator, tidsplan, evt. overnatning, om det er med eller uden børn er også gode oplysninger. Dresscode sætter de fleste stor pris på, for det er en øv oplevelse at komme som den eneste i kæmpekjole og alle andre er i casual. Svar udbedes dato er for de fleste en nødvendighed og tjek med Catering og andre leverandører hvornår de senest skal have et endeligt antal, så I kan sætte svardatoen derefter. 
En hyggelig ting, kan være at vedlægge et lille kort hvor at folk kan skrive at de kommer også sende det retur til Jer, men det kan også hurtigt blive en lidt dyr ekstra post på budgettet.
Mange vælger enten at have en lukket facebookgruppe eller lave en hjemmeside hvor alle oplysninger fremgår, men der vil næsten altid være nogle stykker der ikke er på facebook, så der bør man sørge for at de får alle de samme oplysninger som de andre.

Menukort
Man kan købe, så mange fine trykte menukort, den billige løsning er at lave og printe det selv. Jeg havde adgang til en rigtig god printer og skæremaskine, så jeg købte via Etsy en template og sørgede selv for resten, hvis du gør det, så sørg for at du kan ændre alt tekst, for det kan være lidt øv hvis der f.eks. står forret, hovedret og dessert på engelsk, i hvertfald hvis man syntes det skal være dansk. Hvis du ikke er det store gør det selv, så kan du bestille dem, der er rigtig mange der tilbyder den slags og du kan reelt nøjes med et menukort pr. bord, der står i en holder midt på bordet. Hos os lå menuen ved alles plads, men set i bakspejlet havde løsningen med en fælles på bordene egentlig også været rigtig fin:-)

Drikkevarekort
Drikkevarekort og hvad er nu det? - Her er der igen flere valg, man kan fravælge det og putte det i kategorien 'absolut unødvendigt', nogle syntes der skal være en oversigt over vine på bordene eller det kan stå sammen med menuen hvilke vine der serveres til retterne. Vi havde drikkekort i baren, hvor vi havde skrevet ingredienserne til forskellige drinks. Kortene sad i små menukortholdere fra Ikea - dem lejer jeg i øvrigt billigt ud:-) Man kan også bruge gamle rammer, få dem trykt og ellers er der masser af fede løsninger med holdere i guld osv.

Program eller tidsplan
Et program eller en tidsplan holder sjældent, ingen tvivl om det, men den kan holde hvis man er realistisk og det er en skøn ting at bruge lidt tid på, både for ens egen skyld for dagen går bare rigtig stærkt og for køkken, tjenere og toastmaster er det svært uden en tidsplan, bruger du en koordinator så er der selvfølgelig styr på den del. For dine gæster kan det være virkelig rart at vide hvad der skal ske eller hvornår de ca. kan forvente at få noget at spise. Hvis du ikke vil dele tidsplanen på forhånd, så kan den f.eks. udleveres i kirken evt. stå bag på salmehæftet hvis I har sådan et.

Bordkort - Bordnumre - Bordplaner
For nemheds skyld og for alles skyld, vil jeg anbefale at der er bordkort og nummer på bordene og gerne en eller to oversigter udenfor lokalet, så folk på forhånd kan orientere sig om hvor de skal sidde, det gør det så meget nemmere at få folk til at finde deres pladser. Jeg har været til bryllup også med 30-35 mennesker, hvor man skulle møve sig rundt for at kigge alle bordkortene for at finde sit navn, det er fint til andre af livets store fester, men til et bryllup er det bare ikke helt optimalt. Er det jer helt ligegyldigt, så er det selvfølgelig også en ide at folk selv blander sig og sætter sig som de vil.
Vi havde et stort spejl stående udenfor lokalet også stod der bord 1 og alle navnene nedefter osv. det kan jeg klart anbefale, vi havde som de fleste et par afbud op til plus et enkelt afbud på dagen og der var det bare rigtig nemt at strege et navn ud, uden at der skal trykkes eller skrives nye kort.


Kirkeblad - Salmehæfte
Alle andre end kirken vil gerne have alt på plads i rigtig god tid, men præsten har de fleste først et møde med ca. 1 uges tid før brylluppet, hvilket kan stresse en del, specielt i vores tilfælde, der var det 4 dage før og vi havde valgt et par sange, som ikke stod i Kirkens sangbog, så den flinke præst sagde lige så afslappet, nå men du kan jo lige lave en lille folder med teksten - æh ja det er da lige det jeg selvfølgelig kan her 4 dage før og det gjorde jeg også, men det var godt nok noget af et arbejde lige op til!

Velkomstsang - tak for mad sange
Er I til det eller er det ikke noget for jer? Førhen var det enormt brugt med de her velkomstsange og tak for mad sange, jeg bryder mig personligt ikke om det og det var heller ikke en del af vores bryllup, men hver sin smag og nogle syntes at det er uundværligt, så hvis du syntes det, så skal du have med på din liste at de skal være tilgængelige på dagen, samt om de skal være på bordene eller deles ud undervejs. Husk at koordinere det med toastmasteren.

Takkekort
Skal man overhovedet sende takkekort ud og hvad hvis man på dagen har takket alle gæster personligt?
Ja som alt andet er det, jo også en smagssag, men når det så er sagt, så er det god stil at sende et takkekort til dem man har fået gave af. I kan bestille ved firmaer som Vistaprint, lave dem selv eller noget helt andet men ingen tvivl, som gæst forventer man at modtage et takkekort.
Vi lavede et kort med print og personlig tekst til gæsterne. Fotografen havde taget (par)billeder af alle gæster inden de gik til bords, så alle fik et billede af os og af dem selv med, sammen med takkekortet, det bragte stor lykke hos mange og en del brugte det sjovt nok også på deres fb profil efterfølgende. Samtidig lagde vi en besked i vores lukkede fb gruppe med et stort tak for en dejlig dag og lagde en masse billeder ind der.

Håber at det kan hjælpe Jer lidt på vej:-)


Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.